Köszöntünk a Szokolyai Baptista Gyülekezet honlapján. Látogass el hozzánk személyesen is!

 

Írások

Utazó angyalok

Két utazó angyal megállt, hogy az éjszakát egy tehetős család házában töltse el. A család udvariatlan volt, és megtagadta az angyaloktól, hogy a nagy ház vendégszobájában pihenjék ki magukat. Ehelyett egy kis helyet kaptak a hideg pincében. Amikor kinyújtóztak a kemény padlón, az idősebb angyal meglátott egy lyukat a falon és kijavította azt.

Amikor a fiatalabb angyal kérdezte, miért, az idősebb angyal így felelt: "A dolgok nem mindig azok, aminek látszanak."

A következő éjjel mindketten egy nagyon szegény, de vendégszerető paraszt és felesége házában pihentek. Miután azt a kevés ételt is megosztottak velük, amilyük volt, átengedtek az angyaloknak az agyukat, ahol ok jól aludtak.

Amikor a következő napon a nap felkelt, az angyalok könnyek között találták a parasztot és a feleségét. Az egyetlen tehenük, akinek a teje az egyedüli bevételük volt, holtan feküdt a mezőn.

A fiatal angyal dühös lett és kérdezte az idősebbet, hogyan hagyhatta, hogy ez megtörténjen? Az első embernek mindene megvolt, mégis segítettél neki.- vádolta. A második családnak kevese volt, és hagytad, hogy elpusztuljon a tehenük. „A dolgok nem mindig azok, aminek látszanak” -mondta az idősebb angyal. Amikor a nagyház hideg pincéjében pihentünk, észrevettem, hogy a falon lévő lyukban arany van. Mivel a tulajdonos olyan mohó volt és nem akarta megosztani szerencsés sorsát, betapasztottam a falat, hogy ne találhassa meg. Amikor az utolsó éjszaka a paraszt ágyában aludtunk, jött a halál angyala, hogy elvigye a feleségét. Helyette odaadtam a tehenet. ”A dolgok nem mindig azok, aminek látszanak."

Néha pontosan az, ami történt, ha a dolgok nem olyannak mutatkoznak, aminek kellene. Ha bízol, csupán arra kell hagyatkoznod, hogy minden eredménynek megvan az előnye. Amíg nem telik el egy kis idő, ezt nem veszed észre… Néhány ember eljön az életünkbe, és gyorsan elmegy… Néhány ember, barát lesz és marad egy kicsit, gyönyörű nyomokat hátrahagyva a szívünkön… és mi eléggé hasonlóak vagyunk, mert barátságot kötöttünk.
A tegnap történelem. A holnap misztérium. A ma ajándék. Azért is hívják Present-nek is. Úgy gondolom, hogy ez valami különleges… Élj és használj ki minden pillanatot!

Címünk: 2624 Szokolya, Dózsa György u. 3.

Videóajánló