Köszöntünk a Szokolyai Baptista Gyülekezet honlapján. Látogass el hozzánk személyesen is!

 

híreink

Jöjj, Szentlélek Úristen!

Az első pünkösdöt megelőzően a tanítványok kitartóan imádkoztak Jeruzsálemben, a felházban. Tíz nappal Jézus mennybemenetele után Isten betöltötte ígéretét és elküldte a Szentlelket a világra. Betöltötte a tanítványok szívét, majd bátran hirdették az evangéliumot az embereknek. 

Az idei pünkösd előtt községünk gyülekezetei is összegyűltek, hogy egy szívvel könyörögjenek megújulásért, megtérésért, Szentlélekkel való betöltekezésért. 

Az első este a római katolikus templomban Adamek Norbert református lelkipásztor hirdette Isten ígéjét. Témája az egyház születésnapja volt. Beszédében kiemelte, hogy a keresztény élethez szükség van közösségre. 

Második nap a református templomban gyültek össze a hívők. Ott Merényi Zoltán, baptista lelkipásztor szolgált. Beszédében Ezékiel próféciája alapján a Szentlélek erejéről szólt. Elmondta, hogy egyedül a Lélek által elevenednek meg a “kiszáradt csontok”. Életünknek is csak akkor van igazi öröme, ereje, ha engedjük, hogy Isten betöltse szívünket.

Az utolsó este Benedek atya szólta Isten üzenetét a baptista imaházban. Az atya a Szentlélek hét ajándékáról szólt. Elmondta, hogy Isten kész ma is megajándékozni bennünket. Az egyháztörténelem példáin keresztül mutatta be, hogyan működinek a gyakorlatban Isten ajándékai.

Mindhárom este imaközösséggel zárult. Tapasztaltuk, hogy ezeken az estéken köztünk volt a Szentlélek, közelebb kerültünk egymáshoz és Istenhez is. Kívánjuk, hogy ez az áldás az egész községünket elérje!

Nyomtatás E-mail