Köszöntünk a Szokolyai Baptista Gyülekezet honlapján. Látogass el hozzánk személyesen is!

 

Soli Deo Gloria

2018. október 31-én közös ünnepi istentiszteletet tartott a szokolyai baptista és a református gyülekezet a helyi református templomban. A reformáció 501. évfordulójára emlékeztünk. 

Az istentiszteleten Tamás Balázs református lelkipásztor a Jelenések könyve alapján beszélt a mennyei dicsőítésről, arról, hogy a földi istentiszteletnek is legfőbb célja az Isten előtti hódolatunknak, imádatunknak a kifejezése. 

Merényi Zoltán baptista lelkipásztor pedig Jézus egyik példázata alapján buzdította a jelenlévőket imádkozásra. A Mt 20-ban található példázat a szőlőmunkások béréről szól. Jézus ebben üzeni számunkra, hogy nem számít mikor válaszoltunk életünk során Isten elhívására, mennyit tevékenykedtünk az Ő "szőlőskertjében", egyedül kegyelemből van üdvösségünk. Nem a mi érdemünk az, hogy kik vagyunk, milyen az életünk, nem vagyunk jobbak másoknál, egyedül Istené a dicsőség!

Az istentiszteleten szolgálatot végzett a református gyülekezet énekkara. A jó lelkületű összejövetel imaközösséggel zárult.

Cimkék: : reformáció,, ökumenikus

Nyomtatás E-mail