Köszöntünk a Szokolyai Baptista Gyülekezet honlapján. Látogass el hozzánk személyesen is!

 

Hálaadónap 2018

Október 14-én ünnepeltük idei hálaadó napunkat. Ezen a napon emlékeztünk meg imaházunk építésének hetven éves évfordulójára is.

Délelőtti istentiszteletünkön Varga József testvér bátorított minket imádságra, majd Merényi Zoltán lelkipásztor hirdette az igét a Tíz leprás meggyógyításának története alapján. Lelkipásztorunk elmondta, hogy a gyógyuláshozt vezető útnak négy lépése van: elismerni a betegséget, hinni Jézusban, az Ő személyében, hatalmában, engedelmeskedni Neki és hálát adni neki. 

Az istentiszteleten verset szavalt Pálmai Zoltánné testvérnő, bizonyságot tett Vácról Drenyovszki Dávid végzett teológus. 

Délután folytatódott az ünnepünk. Az istentiszteleten sok bizonyságtétel és szolgálat elhangzott. A Révész család énekével indult a program, majd Lakati Ádám testvér visszatekintését hallgattuk meg az imaház építéséről. Jó volt hallani, hogy hitelődeink milyen sok áldozatot hoztak azért, hogy elkészüljön a baptista templom Szokolyán. Többen birtokokat adtak el, mások felfüggesztették saját építkezésüket, hogy az Úr háza épülhessen. Az ötven tagú közösség 150 nap alatt építette fel a gyülekezet lelki otthonát.A beszámoló után elhangzott Makari Sándorné tolmácsolásában az a vers, amely hetven évvel ezelőtt is elhangzott az imaház átadásán. 

A visszaemlékezés után a gyermekek szolgálata következett, majd Szebedy Veronika tett bizonyságot. Katáné Erzsébet testvérnő éneke után pedig Vargáné Betti, Tóth Zoltán és Gyurik Róbert tettek bizonyságot és mondtak hálát Istennek.

Az igehirdetés szolgálatát Marton Zsolt lelkipásztor testvér végezte. Az 5Mózes könyvéből olvasott fel egy szakaszt az Úr ünnepeiről. Elmondta, hogy meg kell tanulnunk ismét örülni. 

A hálaadónap szeretetvendégséggel zárult. 

Nyomtatás E-mail