Köszöntünk a Szokolyai Baptista Gyülekezet honlapján. Látogass el hozzánk személyesen is!

 

Egy különleges filmvetítés

2017. július 12-én egy rendhagyó bibliaórát tartottunk gyülekezetünkben. Meghívott vendégünk volt Farkas Ferenc filmrendező, operatőr, aki bemutatta a közelmúltban, a Fülöp-szigeteken forgatott A szeretet acai (Faces of Love) című filmjét.

A 70 perces dokumentumfilmben tragikus sorsú gyerekek szólaltak meg, akik a mélyszegélységben bűnözésre, prostitúcióra kényszerültek. Szüleik folyamatosan verték őket, ezért elmenekültek otthonról. Egy katolikus misszió, az ACAY szerezetesnői küldetésüknek érezték, hogy felkarolják ezeket a gyermekeket, segítsék őket a megtérésben, az életük helyrehozatalában, a megbocsátásban. Szolgáltuk eredménye sok megváltozott élet. 

Elgpodolkodtató és megható volt látni és hallani a filmben megszólalók bizonyságtételeit mind a megmentett gyermekek, mind az értük munkálkodó apácák részéről.

A filmek magyar vonatkozása is van, az apácák között a szerzetesrend egyik alapítója, Fabian Edit Mirjam, magyar származású.

Farkas Ferenc filmrendező, operatőr

A film után beszélgethettünk a rendezővel. Elmondta, hogy a forgatás során a stáb több tagját is megviselték a látottak és a hallottak. De azt tapasztalták, hogy annak ellenére, hogy nagy nyomor van Manilában, mégis reménységgel tekintenek a jövőjük felé. Európai keresztények számára példaértékű, ahogyan az ott szolgáló keresztények odaszánják magukat a misszióra. A wellness kereszténység számára - ahogyan a filmben is elhangzott, - szüksége van megújulásra, ébredésre. Talán éppen az ilyen történetek mozdítanak ki bennünket a közönyből, a kényelemből, a megszokásból.

Nyomtatás E-mail