péntek, május 26, 2017
image image image image
Lelkipásztor beiktatás Szokolyán Az elmúlt év júniusában búcsúztatta el a Szokolyai Baptista Gyülekezet valamint a Vác-Püspökszilágyi körzet lelkipásztorát és ifjúsági pásztorát, Floch Gábort. Az eltelt több mint félév sok imádkozással telt, melynek eredményeként idén januárban újból a kis börzsönyi faluba költözhetett egy baptista lelkipásztor, Merényi Zoltán személyében.
Baptista Rádió Szeretettel ajánljuk mindenki figyelmébe a Baptista Rádió honlapját! Zenével, napközben tartalmas, szórakozató műsorral várják a hallgatókat. Hallgatható online, külső lejátszóval, illetve letölthető hozzá mobil applikáció is.
Segítsünk adónk 1%-ával!   Az idei évben is lehetőségünk nyílik rendelkezni adónk 1+1 %-áról!   A Magyarországi Baptista Egyház technikai száma: 0286. A Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány adószáma: 18485529-1-07.
Egy test vagyunk a Krisztusban! Unum corpus sumus in Christo!  -  Egy test vagyunk a Krisztusban!

Arra gondoltam, sokan lehetnek akik szívesen megismernék a szokolyai imahetek krónikáját.
17.03.14.

Lelkipásztor beiktatás Szokolyán

Az elmúlt év júniusában búcsúztatta el a Szokolyai Baptista Gyülekezet valamint a Vác-Püspökszilágyi körzet lelkipásztorát és ifjúsági pásztorát, Floch Gábort. Az eltelt több mint félév sok imádkozással telt, melynek eredményeként idén januárban újból a kis börzsönyi faluba költözhetett egy baptista lelkipásztor, Merényi Zoltán személyében.

 Az ünnepélyes beiktató istentiszteletre március 12-én került sor a helyi művelődési házban. Még ez az épület is szűkösnek bizonyult a délután során, hiszen nemcsak Szokolyáról, Vácról és Püspökszilágyról, de Budapestről, Verőcéről is sokan eljöttek. Az igehirdetés és a beiktatás szolgálatát Papp János egyházelnök, végezte. Igehirdetésében az “élet igéjéről” beszélt, mely megeleveníti az embereket, családokat, közösségeket. Ennek az üzenetnek a továbbadása a lelkipásztor feladata.

Az ünnepi alkalmat Meláth Attila váci lelkipásztor vezette, aki Merényi Zoltánnal vezeti továbbra is a körülbelül kétszáz fős körzetet.

Az istentisztelet második felében köszöntések hangozottak el. Jelen volt Floch Gábor, volt szokolyai lelkipásztor, aki hivatalosan is átadta a szószéki Bibliát utódjának. Angyalföldről, a meghívó gyülekezetek részéről és a helyi társegyházak részéről is hangzottak el jókívánságok. A falu képviseletében Némethné Pintér Csilla, polgármester asszony köszöntötte a lelkipásztor családot.

Merényi Zoltán “székfoglalójában” elmondta, hogy Isten tervét szeretné munkálni új szolgálati helyén is. Jézus missziós parancsát idézte, melyet legfontosabb feladatának lát a jövőben is: menni, tanítvánnyá tenni az embereket Jézus Krisztus felhatalmazásával mindezt közösen, együtt a gyülekezetek testvériségével, a társegyházak híveivel.

Az ünnepi esemény szeretetvendégséggel zárult.

Szolgálati beosztás

Május 7. Istentisztelet-EUKARISZTIA
10:00 Imaóra (Révész Dalma)
Igehirdetés: Merényi Zoltán
Május 14. Istentisztelet
10:00 Imaóra (Varga József)
Igehirdetés (Gáspár Botond teológus)
Május 21. Istentisztelet
10:00 Imaóra: (Révész Árpád)
Igehirdetés: Merényi Zoltán
Május 25. (csütörtök) Mennybemenetel napja
Istentisztelet 18 órától
Május 28. Istentisztelet
10:00 Imaóra (Merényi Zoltán)
Igehirdetés: dr. Mészáros Kálmán

 


Májusi programok:


07. Anyáknapja
10. Ökumenikus imakör 7-től
28. Vendégeink a kispesti baptista testvérek


(Minden szerdán /18 óra/ bibliaóra, amire szeretettel várjuk azokat, akik érdeklődnek Istennel kapcsolatban)

 

Keresés az oldalon

Perc igeverse

Mert ahol irigység van, és viszálykodás, ott zűrzavar és mindenféle gonosz tett található.
Jakab levele 3:16

Imafal

Ide kattintva lehet az imafalra felkerülni! Várjuk a témákat. :)