Köszöntünk a Szokolyai Baptista Gyülekezet honlapján. Látogass el hozzánk személyesen is!

 

  • Kezdőlap

Lelkipásztor beiktatás Szokolyán

 Az elmúlt év júniusában búcsúztatta el a Szokolyai Baptista Gyülekezet valamint a Vác-Püspökszilágyi körzet lelkipásztorát és ifjúsági pásztorát, Floch Gábort. Az eltelt több mint félév sok imádkozással telt, melynek eredményeként idén januárban újból a kis börzsönyi faluba költözhetett egy baptista lelkipásztor, Merényi Zoltán személyében.

 Az ünnepélyes beiktató istentiszteletre március 12-én került sor a helyi művelődési házban. Még ez az épület is szűkösnek bizonyult a délután során, hiszen nemcsak Szokolyáról, Vácról és Püspökszilágyról, de Budapestről, Verőcéről is sokan eljöttek. Az igehirdetés és a beiktatás szolgálatát Papp János egyházelnök, végezte. Igehirdetésében az “élet igéjéről” beszélt, mely megeleveníti az embereket, családokat, közösségeket. Ennek az üzenetnek a továbbadása a lelkipásztor feladata.

Az ünnepi alkalmat Meláth Attila váci lelkipásztor vezette, aki Merényi Zoltánnal vezeti továbbra is a körülbelül kétszáz fős körzetet.

Az istentisztelet második felében köszöntések hangozottak el. Jelen volt Floch Gábor, volt szokolyai lelkipásztor, aki hivatalosan is átadta a szószéki Bibliát utódjának. Angyalföldről, a meghívó gyülekezetek részéről és a helyi társegyházak részéről is hangzottak el jókívánságok. A falu képviseletében Némethné Pintér Csilla, polgármester asszony köszöntötte a lelkipásztor családot.

Merényi Zoltán “székfoglalójában” elmondta, hogy Isten tervét szeretné munkálni új szolgálati helyén is. Jézus missziós parancsát idézte, melyet legfontosabb feladatának lát a jövőben is: menni, tanítvánnyá tenni az embereket Jézus Krisztus felhatalmazásával mindezt közösen, együtt a gyülekezetek testvériségével, a társegyházak híveivel.

Az ünnepi esemény szeretetvendégséggel zárult.

Cimkék: : örömhír

Nyomtatás E-mail